Food Coop Barcelona es va fundar l’octubre del 2019 a partir d’una associació amb la qual van dissenyar el projecte i va ser llavors quan van començar a projectar l’operativa per posar-lo en marxa. La idea és que el supermercat ofereixi una gamma àmplia de productes, tot i que principalment seran agroecològics i de proximitat, i que els socis participin activament en les tasques de la cooperativa.

Els futurs clients s’han de fer socis

Per ser-ne soci s’ha de pagar una quota única de 90 euros, que pot pagar-se de manera fraccionada i es recupera en deixar la cooperativa, i s’ha de contribuir amb feina per tirar endavant les tasques del supermercat.

Revisió estratègica per la pandèmia

La cooperativa supermercat cooperatiu i participatiu de Barcelona, Food Coop Barcelona, ha desenvolupat el projecte a Barcelona Activa, però amb la pandèmia han potenciat molt les trobades telemàtiques, tant internes com en debat amb altres supermercats cooperatius. Això els ha fet revisar l’estratègia i han adoptat alguns canvis. Els principals, endarrerir uns mesos l’obertura, que estava prevista per a finals d’any, el tipus de local i la quantitat de socis.

Un local gran els obligava a tenir una base de 800-1000 socis, però ara es plantegen poder començar quan arribin a uns 500 membres. En aquests moments estan per sota dels 100, per això la prioritat és eixamplar-ne la base.

Un local més petit a qualsevol barri

Van començar la cerca d’un local de grans dimensions a Sant Andreu. Tot i que amb l’aturada pel coronavirus han aturat la cerca física, també han aprofitat per prendre algunes decisions. Ara estan oberts a la possibilitat de trobar un espai de dimensions més reduïdes, però que els permeti obrir el supermercat. També han eixamplat el radi de cerca i ara busquen un local a qualsevol barri de Barcelona.

El següent pas: micromecenatge

Ho anunciaran a les xarxes, però esperen tenir a punt la campanya de micromecenatge a la tardor. Això els haurà de permetre obtenir finançament i captar nous socis per tirar endavant el projecte amb majors garanties.