via laietana tallada trànsit

Foment del Treball demana a l’Ajuntament de Barcelona revisar la política de mobilitat a la ciutat després de les mesures que s’han pres per ampliar l’espai dels vianants a costa dels cotxes. En el manifest Per una ciutat de consens i de futur, al qual s’han adherit el Consell de Gremis de Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi d’Hotels, entre altres entitats, alerta d’un “risc de col·lapse de trànsit” per “la imposició de mesures irreals” amb què “s’ofega la mobilitat privada”.

“L’Ajuntament està obligat a donar solucions i no problemes, com sembla que s’hi capfica el govern d’Ada Colau”, apunta el manifest, en què denuncia que la política de mobilitat suposa “un obstacle a la recuperació econòmica”. Per això, Foment del Treball aposta per “obrir un debat seriós” per pactar “la transformació verda de Barcelona”. “No callarem d’aquesta d’aquesta actuació irresponsable”, diu el text.

En el manifest conjunt, s’assegura que el vehicle privat i compartit tindran “un paper bàsic” en la ciutat durant la desescalada i es qualifica de “poc realista i irreal” que l’Ajuntament basi en la bicicleta la mobilitat a Barcelona. A més, la patronal alerta d’un “risc de saturació” al transport públic per les distància de seguretat entre persones.

Per tot plegat, aposta per afavorir la renovació del parc de vehicles, desplegar la mobilitat intel·ligent per evitar congestions, reforçar punts de càrrega pel comerç electrònic i potenciar aparcaments municipals com a “hub de serveis”.