Foment del Treball considera que les polítiques de mobilitat implantades a Barcelona per la pandèmia del coronavirus poden suposar la pèrdua de 50.000 llocs de feina. En un acte a la seu de la patronal, diferents empresaris, hotelers i comerciants han demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que rectifiqui i consensuï els seus plans de mobilitat.

El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha acusat Ada Colau de “sectària“. Li demana que es reverteixin les mesures que ja s’han implantat, com l’ampliació de voreres en alguns carrers, i també les que s’aplicaran a partir de la tardor. Sánchez Llibre ha acusat Colau de “maltractar” Barcelona, i els barcelonins, una ciutat de la qual ha dit que “sempre ha estat oberta, dialogant i amb una gran visió de futur”.

De la seva banda, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, ha demanat al govern municipal que “baixin del burro” i tirin enrere el nou pla de mobilitat. També ha acusat a Colau de ser un govern de “si t’agrada bé i si no també, i segons qui ho planeja inclús millor si no t’agrada”.

Foment del Treball ja va reclamar al maig que es revisessin les polítiques de mobilitat i va alertar de risc de col·lapse de trànsit amb la desescalada. El Gremi del Motor també va criticar els plans municipals i va qualificar d'”incongruent” la decisió de tallar carrers els caps de setmana. Amb la nova normalitat, però, aquesta mesura s’ha deixat d’aplicar en sis eixos de la ciutat, que ja estan oberts a la circulació de dilluns a divendres.

Janet Sanz: “Salvar vides no és negociable”

La resposta del govern municipal no s’ha fet esperar. En un tuit, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha destacat que l’Ajuntament ha arribat a acords amb els comerciants de Gran de Gràcia i els de Sants, així com amb els restauradors per ampliar les terrasses. Sanz sentencia que “salvar vides no és negociable”, en referència a la reducció de contaminació que persegueix el consistori.

La regidora també defensa que Barcelona segueix les passes d’altres ciutats europees com París i Londres.