(ACN) Foment del Treball ha demanat a les administracions que “evitin el tancament de Nissan” després que aquest dijous el diari japonès ‘Nikkei’ hagi publicat que la multinacional traslladarà la producció de Barcelona a fàbriques de la sòcia francesa Renault. “Cal negociar i trobar sortides amb els accionistes”, ha afirmat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en un comunicat.

Foment reclama al Govern espanyol i al català que ofereixin “alternatives i opcions” a la marca per evitar el tancament. L’entitat subratlla que unes 25.000 persones depenen de la multinacional de manera directa o indirecta, i que el tancament seria “un cop molt dur” per a la indústria i l’ocupació a Catalunya en un moment “especialment greu” per la pandèmia. Finalment, Foment del Treball ha explicat que “treballa amb el sector de l’automoció” per preparar “diferents escenaris” que “donin alternatives” als treballadors.

La notícia del possible tancament de la planta de Nissan a Barcelona ha provocat la reacció dels treballadors. El comitè d’empresa ha demanat a Nissan que desmenteixi la notícia i apunta que les filtracions podrien ser “un intent de desestabilització” tant de les protestes de la plantilla com de les converses amb els governs.