(ACN) Foment del Treball s’ha mostrat molt crític contra la proposició de llei per regular el preu dels lloguers, que s’ha de debatre aquesta setmana al ple del Parlament. La patronal considera que la llei és anticonstitucional i antiestatutària. El mes de juliol el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que la mesura s’estava estudiant juntament amb el Sindicat de Llogaters.

Vulnera la Constitució i l’Estatut

Segons la patronal catalana, es tracta d’una proposició de llei que vulnera la Constitució i també fins a 18 punts de l’Estatut d’autonomia. Creuen que la llei que es debatrà la setmana vinent enfonsarà el mercat del lloguer a mitjà termini. Foment, per tant, no es mostra gens partidari de limitar el preu dels lloguer a Catalunya. El president de la patronal, Josep Sánchez-Llibre, assegura que bona part dels beneficis dels lloguers corresponen a particulars i que per això “veuran afectada la renda del seu immoble”.

“Llei que perjudica propietaris i llogaters”

D’altra banda, la patronal afirma que la proposició de llei perjudicarà tant els propietaris com els llogaters. A més, han denunciat la inacció de determinades forces polítiques per evitar “perjudicar el parc d’habitatges privats de lloguer”. Afegeix que la llei reduirà el patrimoni immobiliari dels catalans.

Foment admet que les limitacions de preus faran que “l’oferta d’habitatges sigui més petita” i que, per tant, els possibles llogaters quedin insatisfets. Aquest fet, diuen, “perjudicaria les persones que volen o només poden llogar immobles”.