Després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi proposat limitar els creuers que atraquen a la ciutat, Foment del Treball l’acusa d’anar contra el sector turístic i li demana una rectificació. En un manifest, la Comissió de Turisme de la patronal titlla d'”ocurrència” la proposta de la batllessa, reclama que “es deixi d’utilitzar el sector políticament” i insisteix que cal admetre que “som una ciutat turística”.

Foment destaca que Barcelona “té la sort de ser port d’inici o destinació de molts creuers”, fet que, segons diu, genera riquesa i dinamisme a l’economia local i de l’àrea metropolitana perquè el perfil de viatger ─que consumeix a hotels, bars i comerços─ té, en general, un elevat poder adquisitiu. Amb tot plegat, la patronal defensa que el decreixement que planteja Colau va contracorrent.

Foment del Treball convida l’Ajuntament a gestionar l’èxit de Barcelona “de manera constructiva” i en col·laboració amb el sector perquè, afirma, remen en el mateix sentit: potenciar un model més descentralitzat i posar l’accent al turisme de congressos, fires, cultura i esport, “que sigui cívic” i sostenible. Pel que fa a la pol·lució, la patronal recalca que companyies navilieres i port treballen per reduir l’impacte dels vaixells amb l’ús de combustibles menys contaminants i bateries elèctriques en atracar.

Colau, insistent a limitar els creuers

Justament aquest dimarts l’alcaldessa ha enviat una carta al president de la GeneralitatPere Aragonès; a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en què els demana la creació d’una taula de treball per acordar “quin és el límit de creuers que Barcelona pot acollir”. Colau considera que s’ha de constituir “al més aviat possible” per poder establir “una regulació clara i precisa”.