Els floristes viuen aquest Sant Jordi atípic del 2020 marcat per la crisi del coronavirus especialment preocupats. El Gremi de Floristes està pendent de com poden anar les vendes aquest 23 de juliol perquè alerten que “si la gent no respon i no compra roses, moltes floristeries estan abocades a tancar”. El Gremi preveu vendre un milió i mig de roses, encara menys que les previsions de fa unes setmanes. Diuen que estarien satisfets amb un 25 % de les vendes de Sant Jordi de l’any passat, quan es van vendre més de set milions de roses.

El president del Gremi, Joan Guillén, que també alerta que amb la calor del juliol és complicat mantenir les roses, i si no tenen sortida i es queden als magatzems hi haurà unes pèrdues que “acabaran d’enfonsar molts negocis”. De fet, els floristes confiaven que, aquest cop sí, es pogués celebrar el Sant Jordi amb una certa normalitat, malgrat les distàncies i les mascaretes, però afirmen que els brots dels darrers dies i les noves restriccions del Procicat deixen alguns negocis en una situació molt delicada.

Sense parades de roses al centre de la ciutat

Aquest Sant Jordi s’està vivint de manera molt diferent. Gairebé no hi ha parades de roses al carrer. Només es poden posar just davant de la floristeria, cosa que contrasta amb les moltes parades que cada any s’instal·len al centre. Els floristes han alertat que enguany es troben sense llicència, ja que els tràmits són llargs i no s’ha donat marge per fer les gestions. De fet, el Procicat ha donat el permís “de facto” més que no pas de manera formal. Ara bé, lamenten l’intrusisme, una vegada més, tot i que en aquesta edició, ni entitats, ni associacions, ni estudiants poden posar parada per vendre roses.

Roses blanques i vermelles per la pandèmia del coronavirus

Enguany els floristes esperen vendre roses blanques i vermelles per homenatjar i recordar les víctimes de la pandèmia del coronavirus, però també com a missatge d’esperança, han explicat.