S’acosta Sant Jordi i a les floristeries ja es comencen a preparar per tenir-ho tot llest per al 23 d’abril. Després d’un any sense diada, asseguren que esperen la d’enguany amb moltes ganes.

Els majoristes de Mercabarna estimen vendre 4,2 milions de roses, un 40 % menys que el 2019. A més, han anunciat que seria un Sant Jordi “professionalitzat” en què només tindran llicència per vendre roses al carrer els floristes.

Augmenten les vendes de roses per internet

La Marta Framis, encarregada de la floristeria UkeFlors & BonBee explica que quan va començar el desconfinament les vendes per internet es van quadruplicar, una tendència que s’ha mantingut en aquest sector i d’altres. Ja tenen tots els productes al seu web i a les xarxes socials i han rebut els primers encàrrecs. De fet, tant majoristes com floristes esperen que les vendes de roses en línia augmentin un 20 %.

El president del Gremi de Floristes, Joan Guillén, ha animat els ciutadans a anticipar les compres de roses per ajudar els establiments a planificar-se i per evitar aglomeracions. Tot i això, costa convèncer els clients. A la floristeria Soriano asseguren que la gran majoria delsclients esperaran el dia de Sant Jordi, tot i que alguns particulars i empreses ja han encarregat les roses.