(ACN) El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha garantit aquest dimarts la permanència del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona i ha assegurat que la institució ja treballa “amb total normalitat” perquè l’edició del 2020 sigui un èxit. Relat ha fet aquestes explicacions fent referència al context de mobilitzacions permanents, com el tall de trànsit a la Jonquera, en contra de la sentència del procés.

En un esmorzar informatiu Relat ha recordat que si el congrés de telefonia mòbil “és el que és” és gràcies al compromís de les institucions i ha reivindicat la “lleialtat institucional” que han mostrat els governs respecte a la Fira. “Tots som prou intel·ligents per fer que el Mobile continuï molts anys aquí amb nosaltres”, ha dit.

Espera que s’obri una etapa de “diàleg i entesa”

El president de l’entitat ha dit que espera que s’enceti una etapa de “més diàleg i entesa” i ha assegurat que és “francament optimista” de cara al futur. En ser preguntat sobre què està fent la Fira per contrarestar la “violència dels CDR o d’Arran”, Relat ha assegurat que la institució “està al marge d’aquestes qüestions”. “El millor que podem fer és fer la nostra feina com l’estem fent”, ha afegit.

El també conseller delegat de Mat Holding ha recordat que les activitats econòmiques necessiten “estabilitat i seguretat jurídica” i ha considerat que, després de setmanes de protestes contra la sentència del procés, “s’obre un període en el qual les coses s’aniran normalitzant” i es recuperarà la confiança internacional, “minvada en moments puntuals”.