La reforma del Mercat del Besòs ja ha finalitzat. Aquest divendres paradistes i clients podran gaudir de les noves instal·lacions, sense soroll, ni pols ni obres. Un dels elements destacats de l’equipament renovat és una façana transparent. Els treballs van començar el març del 2021 i s’han fet sense tancar l’equipament, intentant afectar el mínim possible l’activitat de les parades. L’únic moment en què van haver de tancar va ser l’agost passat, per canviar la coberta de l’equipament.

El projecte preveia diverses intervencions, com la construcció de serveis públics i la reforma de l’àrea logística. L’actuació més important ha estat el trasllat de la rampa que connecta el carrer amb l’aparcament de la coberta. A partir d’ara s’hi accedeix des del carrer de Jaume Huguet, cosa que ha permès alliberar un espai per fer la nova entrada al mercat entre el carrer de Perpinyà i el de Cristóbal de Moura. Ara queda només pendent canviar-ne el terra, una actuació prevista de cara a l’any vinent.

entrada remodelada mercat besòs
L’entrada del mercat s’ha renovat completament.

Les obres han tingut un pressupost de 1.608.800 euros i, tot i que estava previst finalitzar-les a la primavera, no s’han acabat fins ara.

La reforma del Mercat de la Sagrada Família s’ajorna per falta d’empreses interessades en les obres

Un mercat de finals dels 60 completament actualitzat

El Mercat del Besòs es va construir l’any 1968 per donar resposta a la necessitat social de proporcionar un mercat a un barri en ple procés de creixement. 50 anys després el mercat necessitava una reforma que s’ha fet en dues fases.

La primera es va executar l’any 2017, una intervenció que va tenir un pressupost de 500.000 euros que es va destinar a recuperar llicències i reordenar el mercat per tal d’alliberar espais i millorar els accessos i la zona de càrrega i descàrrega.

La segona fase, que ara finalitza, ha servit per replantejar-ne l’espai interior i redistribuir-ne les botigues i els magatzems. També s’han construït uns accessos que permeten una millor entrada i sortida tant dels clients com de les mercaderies.