Els treballadors de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, fa quatre mesos que no cobren les nòmines i per aquest motiu han iniciat una aturada del 40 % dels seus serveis fins al 26 de novembre. A més, han dirigit una carta al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal que des de la Generalitat se solucioni la seva situació.

Segons Francesc Esglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies, “quan el Ministeri d’Hisenda desbloquegi les partides, es procedirà a la tramitació del pagament”, tràmit que pot durar al voltant de sis setmanes. El secretari també s’ha compromès a enviar per burofax a Madrid la carta de la FESOCA i, un cop feta la publicació de la resolució definitiva, a reunir-se amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya per planificar el calendari de pagaments. Ha afirmat, a més, que “els ajudarem a intercedir amb alguna entitat financera perquè puguin rebre els diners al més aviat possible”.

Econòmicament l’entitat depèn, en un 80 %, de subvencions de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Seguretat Social, el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat, i la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona. El 20 % restant correspon a subvencions privades. La FESOCA treballa en els àmbits sanitari, judicial, social i educatiu a través de la interpretació de llengua de signes en català.