reobren els restaurants

FECASARM assegura que recorrerà davant el TSJC contra el tancament de bars i restaurants, tal com ha aprovat el govern aquest dimecres per frenar l’expansió del coronavirus. La patronal de l’oci nocturn vol impugnar aquesta regulació, que considera “excessiva i arbitrària”, i per això sol·licitarà com a mesura cautelaríssima la suspensió de la vigència de la resolució.

Llocs “més segurs” que les festes privades

En un comunicat, argumenta que els locals de restauració són espais segurs. Defensa que amb la restricció al 50 % d’aforament són llocs “molt més segurs que les barbacoes d’amics en cases particulars, les festes privades, les ‘raves’ i els ‘botellones’ que han proliferat els darrers mesos”.

FECASARM va impugnar als tribunals la decisió de la Generalitat de tancar les discoteques, però la justícia només li va donar la raó parcialment en deixar sense efecte les limitacions horàries en restaurants i sales de joc.

Aquest és un capítol més en el conflicte obert entre la Generalitat i el sector de l’oci nocturn, que arriba una setmana després que el govern fes marxa enrere en la intenció de reobrir locals de nit. El Gremi de Restauració també s’ha oposat frontalment a aprovar més restriccions per a bars i restaurants.

Xifra les pèrdues en 900 milions d’euros

FECASARM ha assegurat en un comunicat que preveu unes pèrdues per al sector de la restauració de 900 milions d’euros. Diu que la mesura afecta prop de 30.000 locals i que cadascun perdrà una mitjana de 2.000 euros per dia. Amb aquest període “d’inactivitat forçada” estima que “el nombre d’empreses del sector de la restauració que no podran arribar a finals d’any s’enfilarà del 40 al 50 %”. Assenyala que “aquestes empreses presentaran concurs de creditors si no reben urgentment ajudes reals i eficaces”.