restriccions catalunya mesures covid
Foto: Xavi Calvo

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), ha reclamat a través d’un comunicat a l’Ajuntament de Barcelona que resolgui la petició sobre l’horari de tancament de les terrasses que fa més de dos mesos va demanar.

Al 25 de maig, la patronal de l’oci va demanar al consistori una ampliació de l’horari de terrasses d’estiu per pal·liar els efectes provocats per la covid-19 en el sector. La petició demanava que les terrasses  poguessin tancar més tard del 25 de maig i fins el 31 d’octubre; les nits d’entre setmana (de diumenge a dijous) fins les 0.30 h i les nits de divendres, dissabte i vigílies de festiu fins les 2 h.

La FECASARM crítica que tot i que la petició està recollida a les ordenances de terrasses, encara no han rebut resposta de l’Ajuntament. De fet, l’ordenança permet demanar fins una hora més l’ampliació de l’horari de terrasses. La patronal, però, va decidir desestimar aquesta possibilitat en cas d’entre setmana i va demanar només 30 minuts i sol.licitar el cap de setmana.

David López, president de la FECASARM, considera que haurien de rebre una resposta, ja que no estan demanant “res extraordinari” i que atesa la situació actual l’Ajuntament hauria “d’ajudar-nos a sobreviure”.

La FECASARM ja va aconseguir revocar la petició de la Generalitat

L’última setmana d’agost, la FECASARM ja va aturar i deixar cautelarment sense efecte la reducció horària imposada per la Generalitat a tots els bars i restaurants de Barcelona i l’àrea metropolitana. Poc després el govern ho va tornar a intentar, però el TSJC va acabar decidint a favor de la patronal, fet que va deixar sense efecte la nova mesura.

Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, ha fet avui una crida a totes les administracions demanant empatia. Boadas ha destacat que a través dels informes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, queda demostrat que “hi ha un risc de contagi baixíssim”. També ha demanat reprendre la taula de treball per mirar de reobrir les discoteques el 7 d’agost “encara que sigui sense pista de ball i en format taules i cadires”.