La patronal de l’oci nocturn FECASARM ha proposat a la Generalitat la realització de 10 proves pilot en diferents locals per poder reobrir el sector al més aviat possible. Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, l’objectiu de les proves -que es fan en altres països com Colòmbia- és demostrar a les administracions que els locals poden funcionar amb seguretat. “Volem demostrar als tècnics i polítics que han de decidir, fent-ho sobre el terreny i no en un despatx que els nostres locals són espais segurs, que poden funcionar perfectament i garantir la seguretat i la salut de les persones”, diu Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, i  afegeix que “la mala imatge del sector no s’ajusta a la realitat”.

La patronal diu també que la bústia de denúncies que van posar ha recollit queixes per la celebració de festes d’estudiants no legals. Consideren que aquestes festes són “competència deslleials” i suposen “un claríssim greuge comparatiu” cap als locals, als quals no es permet obrir. Per David López, president de la FECASARM, “a fi de comptes, ens preocupa, i molt, que esdeveniments com aquests facin pujar el nombre de contagis i que, aquesta situació, acabi allargant encara més la nostra reobertura”.

Continuen les converses

El govern català va anunciar el 6 d’octubre un acord per reobrir els locals d’oci nocturn amb algunes condicions -per exemple, sense poder utilitzar la pista de ball-. Tot i això, l’endemà va decidir aturar-ne la reobertura per la situació de la pandèmia. Tot i que la consellera de Salut, Alba Vergés, va matisar que “potser no ho havíem explicat prou bé” des de la FECASARM han exigit dimisions. De fet, una part del sector continua una acampada a la plaça de Sant Jaume per demanar una solució.

FECASARM insisteix que les converses amb el govern català es mantenen i ja hi ha convocada una reunió dimarts vinent. En aquesta trobada la patronal té previst posar sobre la taula la proposta de les proves pilot amb la intenció que s’aprovi al més aviat possible perquè la situació del sector “és dramàtica”.