restaurants setmana santa

La Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) impugnarà la decisió del govern de mantenir les restriccions, perquè no preveuen una flexibilització en els horaris dels locals. Aquesta serà l’onzena impugnació de mesures que planteja l’entitat i el vuitè recurs que manté obert contra el govern català. En un comunicat diu que esperaven que les noves mesures preveiessin, com a mínim, la possibilitat d’oferir el servei de sopar als restaurants durant els caps de setmana.

El virus no es transmet “en funció de l’hora”

En el text la FECASARM afirma que el virus de la covid-19 “no es transmet en funció de l’hora” i que això precisament ho va reconèixer el TSJC en la seva interlocutòria del 29 de desembre. Per això creu que el Procicat no està sent coherent amb l’aplicació de les restriccions.

Un altre dels arguments que exposa és que les restriccions suposen un dany irreparable per a milers d’empreses de restauració a Catalunya. En aquest sentit, afegeix que “cal tenir en compte que els ajuts concedits per l’Administració han estat del tot insuficients i que el dia 14 de març del 2021 finalitzarà el termini per presentar concurs de creditors per a totes aquelles empreses que estiguin en situació d’insolvència”.

Diu que, ara mateix, “més d’un 50 % de les empreses de restauració hi estan ja que no poden fer front a les seves obligacions corrents”. Aquest fet pot implicar la destrucció de més de 100.000 llocs de treball, afirma, i “la ruïna per a milers de famílies”.