El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, creu que la decisió de Salut de fer marxa enrere en la reobertura del locals d’oci nocturn “ha de provocar alguna dimissió”, i apunta a la consellera Alba Vergés. El responsable d’una de les patronals del sector ha valorat “molt negativament” la decisió que ha pres la conselleria, quan encara no havia entrat en vigor la mesura. “Es prefereixen el ‘botellón’ i les festes il·legals i se’ns condemna a nosaltres”, es lamenta. Des de la patronal asseguren que s’ha dexiat el sector “totalment a l’estacada” i sense cap tipus d’ajuda.

Els locals s’estaven preparant per reobrir

Boadas assegura que han conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació i consideren “totalment inacceptable” el tracte rebut pel govern català. De fet, assegura que després de l’acord amb la Generalitat, algunes empreses d’oci nocturn ja s’estaven preparant per reobrir els negocis, traient els treballadors de l’ERTO, comprant material o, fins i tot, contractant artistes.

Salut justifica la decisió de no reobrir, de moment, els locals d’oci nocturn perquè  l’índex de rebrot ha pujat, i que els indicadors per als propers dies auguren que hi podria haver més pujades. Segons Salut, la decisió de la consellera Alba Vergés i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon,  ha estat comunicada a diferents membres del govern, que s’hi han mostrat favorables. “La consellera ha reconegut que “potser no ho havíem explicat prou bé” i, de la seva banda, Argimon, ha acceptat “algun error”.

FECALON demana un pla de rescat immediat

També FECALON es mostra perplexa amb la decisió de Salut i per la “manca de respecte”, assegura, que han demostrat en filtrar la notícia als mitjans. El secretari general de FECALON, Fernando Martínez, exigeix conèixer els informes mèdics que justifiquen aquesta rectificació d’última hora. En cas que els locals hagin de continuar tancats, aquesta patronal reclama un pla de rescat urgent. Davant d’aquest “desordre polític” assegura que el pas següent és convocar mobilitzacions, tal com els estan reclamant els treballadors de les empreses del sector.

Els qui anunciaran mobilitzacions aquest dijous són els integrants de la plataforma #somocinocturn que estan acampats a la plaça Sant Jaume des de fa més d’una setmana.  També reclamen responsabilitats polítiques per la decisió i asseguren que “el nivell de desesperació del sector és molt alt”.