Foto: Paola de Grenet

El govern de Barcelona ha assegurat que no ampliarà els horaris de les terrasses a l’estiu per protegir el descans dels veïns. Des de FECASARM, però, diuen que encara no han rebut cap resposta oficial de l’Ajuntament. En tot cas, asseguren que es pot combinar el dret al descans veïnal amb el dret a l’activitat econòmica. En aquest sentit, recorden que si s’amplien els horaris, també es poden aplicar mesures correctores i tecnològiques per assegurar la limitació d’emissions de so i trobar un equilibri.

A més, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, insisteix que potser no totes les terrasses poden ampliar l’horari durant l’estiu, però considera que s’ha d’estudiar “cas per cas” abans de donar una negativa generalitzada.

“No cal modificar l’ordenança actual”

L’Ajuntament també recorda que els horaris actuals estan establerts per lordenança del 2018. Tot i això, la patronal destaca que l’ampliació de l’horari a l’estiu ja es planteja en aquesta normativa “tot i que no s’ha aplicat mai”. Per tant, no caldria modificar l’ordenança: “Justament la petició que fem s’empara en un precepte de la mateixa ordenança que permet que en temporada estival les terrasses puguin ampliar l’horari fins a una hora“, ha explicat a betevé Boadas.