Gent ballant en una discoteca

La patronal de l’oci nocturn, FECASARM, ha tornat als tribunals per reclamar que es reobri el sector, atenent, diuen, les bones dades de la covid-19 a Catalunya. Amb aquesta demanda, ja són tres causes obertes amb mesures cautelars pendents de resolució per part de la justícia. I FECASARM no amaga que ha intensificat la seva lluita als tribunals d’ençà que el conseller Josep Maria Argimon va informar la patronal que no flexibilitzaria les restriccions si no li ho ordenava el TSJC.

La setmana passada l’alt tribunal català s’hi va pronunciar i va donar la raó a la Generalitat mantenint el sector tancat. Ara bé, segons explica FECASARM, el TSJC va donar com a data màxim el 8 de setembre perquè el govern justifiqués les mesures interposades des del 27 d’agost. Esperen que la justícia s’hi pronunciï aquest dimecres.

La nova denúncia arribà l’endemà que Salut i representants de l’oci nocturn s’hagin reunit per parlar sobre el retorn del sector. La Generalitat no va parlar sobre cap data d’obertura, només va explicar en quines condicions es farà: menys ocupació a les UCI (ara hi ha al voltant de 300 persones) i més vacunats (ara hi ha el 70 % de la població vacunada i hi ha un milió de persones sense immunitzar).