Llums i bola de discoteca

(ACN) FECASARM estima que un 50 % de les discoteques de Catalunya van obrir per la revetlla de Sant Joan. La patronal calcula que haurien reobert el 85 % de les sales si el govern hagués permès l’ús de la pista de ball i lamenta que la Generalitat “es fes enrere 72 hores després”. Segons FECASARM, on més s’ha obert és a les zones de costa, i especialment els locals amb espai exterior, ja que se’ls permetia una ocupació del 75 %.

El perfil de discoteca que va decidir no obrir és el que té una sala de majors dimensions i tota interior. Destinar la pista de ball a taules i cadires no els és rendible, segons la patronal. Pel que fa als bars musicals, van obrir més del 80 %, ja que són petits, amb menys personal i amb poca o cap zona per ballar.

Segons Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, “el sentiment d’impotència i de desànim va ser màxim entre el sector, sobretot veient com, quan els locals feia 100 dies que no facturaven ni un euro per la crisi del coronavirus, es veien obligats a retornar els primers ingressos obtinguts” per les entrades anticipades. A més, la patronal denuncia l’increment de l’oferta d’oci nocturn “il·legal, amb festes privades i ‘botellones'”.

Alerta per la situació del sector

FECASARM ha explicat que el Departament de Salut sí que els permet ballar en reservats si estan ben delimitats i separats, amb un registre previ de les persones que hi entren. A més, també va concloure que es podia consumir a la barra dempeus amb la distància de seguretat o la mascareta.

La patronal sí que admet que el govern està complint el seu compromís d’elaborar un pla sectorial per modificar les mesures restrictives actuals. FECASARM calcula que la meitat dels locals d’oci nocturn de Catalunya i Espanya no arribaran a final d’any pels deutes que acumulen, especialment en concepte de lloguer, i és per això que reclama ajudes del Govern espanyol i del català.