La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn ha lamentat l’anunci del tancament de la discoteca Merlín, i considera que cal repensar el model d’oci nocturn, tant de Barcelona com de l’àrea metropolitana. Per això creuen que és indispensable elaborar un pla director que reculli les necessitats del sector de l’oci nocturn, i que hi participin tots els sectors implicats: veïns, empresaris, administracions i cossos policials.

Segons explica Fernando Martínez, secretari de FECALON, a la ciutat hi falten locals i llicències. En els darrers 25 anys han tancat prop de 200 establiments a la ciutat i a l’àrea metropolitana per motius diversos com la pandèmia, l‘augment del preu dels lloguers i les implantacions de diferents plans d’usos i urbanístics que “no han tingut en compte la creació d’espais per a l’activitat recreativa musical, com fa anys que reclamem”, assegura la federació.

A més, afegeixen, la majoria de les llicències actuals dels locals d’oci nocturn daten dels anys 80, i no estan actualitzades pel que fa a les necessitats actuals del sector. El nombre de persones que visiten la ciutat actualment és molt superior als que venien fa 40 anys. I els aforaments que permeten aquestes llicències no donen resposta a la demanda que tenen els locals. Això, segons Martínez, fa que quedin clients sense poder entrar als locals, “fet que fa que voltin per la ciutat, i provoquin problemes de circulació, botellots a la via pública, i alteració de l’ordre públic”.

“Cal donar resposta a la demanda d’oci nocturn que genera la ciutat”

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn creu que aquests problemes es podrien resoldre establint el model d’oci nocturn de Barcelona. “Cal donar resposta a la demanda que genera la ciutat”, asseguren, i no només a la ciutat, sinó també comptant amb altres municipis propers. “El gran problema de Barcelona és que mai no ha tingut un pla integrador del model d’oci nocturn” afirmen, i afegeixen que el projecte ha de tenir en compte aspectes com el transport nocturn i la seguretat.

La mítica discoteca Merlín del Poblenou tanca després de 30 anys
El 14 de gener serà l’últim dia d’aquest mític local, que va obrir el 15 de maig del 1992