Cambra Comerç de Barcelona

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha criticat que l’Ajuntament “cedeixi” sòl públic a la Cambra de Comerç de Barcelona, que vol ubicar la nova seu en un solar de l’avinguda Diagonal cantonada amb Selva de Mar i Pujades. La FAVB denuncia que aquest terreny està destinat a equipaments i que, precisament, el barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou en necessita. Segons diu, l’AV Diagonal Mar reclama des de fa anys un casal de gent gran.

La FAVB vol conèixer els detalls de l’operació

La FAVB ha exigit “conèixer el protocol signat entre l’Ajuntament i la Cambra, la relació contractual i la servitud econòmica que comporta l’ús d’unes oficines que no seran de propietat municipal, però que estaran en sòl municipal”.

El constructor de l’edifici tindrà com a inquilins la institució econòmica, que ocuparia set plantes, i l’Ajuntament de Barcelona, que en tindria 13. Segons avança la FAVB, l’Ajuntament els cedirà durant 85 anys i amb dret a comprar el solar per fer-hi un gratacel de 21 plantes. La federació de veïns explica que “amortitzaran la inversió en 10 anys” i recorda que “l’acord amb l’Ajuntament té origen el 2006, quan Joan Clos era alcalde”.

L’Ajuntament ho justifica

L’Ajuntament de Barcelona confirma que la qualificació de terreny és d’equipaments de nova creació i de caràcter local, “com seria la Cambra de Comerç”. Puntualitza que el solar no està inclòs dins de la MPGM 22@ i que “el conveni deriva del mandat de l’alcalde Joan Clos”.