La fira Expoelèctric posa en marxa la desena de la seva història i fa una dècada que aposta per la mobilitat sostenible i les energies renovables. Enguany aglutina totes les novetats i opcions de cotxe, moto, bicicleta i patinet elèctric que les marques han tret al mercat fins ara. A tocar de l’Arc de Triomf, 50 expositors ensenyen models de 15 marques del sector. Els organitzadors celebren l’augment de vendes al sector, que ja suposa un 5 % del total. Amb tot, però, demanen als governs més mesures i més celeritat per aturar el canvi climàtic.

Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Barcelona

Consulta el mapa de la xarxa de punts de recàrrega públics

Vehicles elèctrics a preus més assequibles

Les principals marques del sector de la mobilitat són conscients que els preus que tenen els vehicles sostenibles ara mateix són un inconvenient a l’hora de decidir fer el canvi. Després de la crisi del coronavirus, i les repercussions econòmiques i laborals, molts usuaris que tenien pensat canviar-se el cotxe o la moto, tenen un pressupost més baix. En aquest sentit, algunes de les marques d’automòbil han ampliat l’oferta i han tret models més assequibles al mercat.

La interacció amb el públic, la novetat principal

L’oferta d’activitats gratuïtes se centra enguany en la interacció amb el públic. Els visitants tenen l’oportunitat de poder gaudir d’una experiència vivencial. S’anomena Viu una experiència sostenible i és una manera de conèixer les avantatges de la mobilitat sostenible i provar “in situ” com funcionen els vehicles de les diferents marques que aposten per aquest tipus de mobilitat. Estarà disponible aquest diumenge i, entre altres activitats, es podrà provar l’accelerador d’un patinet elèctric, o fer una prova d’equilibri. A més, també hi ha jocs de conscienciació sobre la importància d’utilitzar les energies renovables per als infants. Els col·loquis reflexionen sobre la revolució energètica amb ponents del sector mediambiental i automobilístic. Expoelèctric s’instal·la aquest dissabte i diumenge davant de l’Arc de Triomf.