Imatge: Sindicat d'Habitatge de Cassoles

Desenes de persones s’han concentrat a primera hora d’aquest divendres al carrer de la Mare de Déu de Gràcia, número 20, al barri del Farró, per intentar aturar el desnonament d’una mare i el seu fill. Finalment, però, el llançament s’ha acabat executant.

Els Mossos d’Esquadra hi han arribat a mig matí i s’han produït moments de tensió amb els manifestants, que estaven asseguts a la porta de l’habitatge. Alguns han explicat a les xarxes socials que els agents els han amenaçat d’identificar-los i que després els han fet fora.

A Twitter també han denunciat que han fet fora els periodistes que s’han acostat fins a aquest punt per cobrir la notícia.

Quart intent de desnonament

Segons els Sindicats d’Habitatge de Cassoles i de Vallcarca, aquest era el quart intent de desnonament de la família. La mare es diu Olga i viu amb el seu fill, de 19 anys, que té Asperger. Es tracta d’una família que té un informe de vulnerabilitat i afirmen que la propietària del local on viu no ha volgut negociar.

L’Olga feia mesos que havia deixat de pagar el lloguer de l’espai, que havia estat el magatzem d’un negoci, ara tancat. Durant la pandèmia es va quedar sense feina. Segons el Sindicat d’Habitatge de Cassoles, l’antic propietari va acceptar que l’Olga seguís allà fins que trobés una alternativa. Però l’hereva de la finca, que viu a sobre del local, s’hi ha negat. Els sindicats d’habitatge denuncien que la propietària ha mostrat una “total falta d’empatia”.

Ara que s’ha quedat sense un lloc on viure, reclamen una alternativa residencial digna per a ella. Les entitats diuen que l’Ajuntament només li ha ofert una habitació perqu`è s’hi traslladi amb el seu fill, que només té un llit. Una opció que ha decidit rebutjar.