L’empresa

Eulen ha trigat poques hores a emetre una nota de sis punts per demostrar que accepta la resolució imposada per l’àrbitre designat pel govern, Marcos Peña, per posar fi al conflicte laboral a l’Aeroport de Barcelona-el Prat entre els vigilants dels accessos a les portes d’embarcament i l’empresa.

El primer dels punts d’aquesta nota d’Eulen fa referència a la readmissió dels dos treballadors que van ser acomiadats després que no es presentessin a treballar tot i estar assignats als serveis mínims, segons l’empresa. Eulen també anuncia que deixarà sense efecte les tres sancions imposades i els dos expedients sancionadors que va obrir. Pel que fa al complement de 200 euros que han de cobrar els treballadors, l’empresa de seguretat ha especificat que si bé ja tenen emeses les nòmines d’agost es rectificaran per incorporar les quantitats corresponents al complement dictat en el laude. La nota també especifica que l’empresa ha desistit de la demanda interposada contra el comitè de vaga dels treballadors.  

Els treballadors

Per la seva banda, els treballadors ja han comentat que el laude arbitral pot suposar un bon punt de partida però que en cap cas no els satisfà. Diuen que el laude dictat per Marcos Peña és encara pitjor que la proposta de la Generalitat. Una de les diferències, per exemple, són els complements de 200 euros, que, ara i segons el laude, no es podran sumar a altres complements que es puguin obtenir en futures negociacions del conveni col·lectiu. Dissabte els treballadors han convocat una roda de premsa i dilluns vinent organitzaran una assemblea.