Salut ja ha començat a estudiar la data de reobertura de l’oci nocturn a Catalunya. Segons han avançat els representants de les discoteques i els bars musicals després d’una reunió amb el govern de la Generalitat, el departament es planteja reobrir l’oci nocturn l’11 de febrer amb un aforament limitat i pista de ball.

FECASARM ha dit que han sortit “decebuts” de la trobada i ha advertit la Generalitat que “serà responsable de tots els incidents que es produeixin en botellades i festes privades“. També ha criticat que no s’hagi establert ja una data de reobertura, ja que, argumenta, necessiten saber-ho amb temps per aprovisionar-se.

Els representants de Salut, per la seva banda, han defensat l’eficàcia de les restriccions, ja que s’han estabilitzat els ingressos a les UCI, mentre que els representants del sector han insistit a dir que les mesures han estat “un fracàs”.

Demanen un protocol “definitiu”

El secretari general del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, Ramón Mas, ha confessat que el que més preocupa ara és que quan reobrin les discoteques no sigui de manera definitiva. Ha explicat que els representants de Salut han advertit que el sector de l’oci nocturn es tornaria a tancar si hi hagués una nova onada de casos. “És molt difícil obrir en aquestes condicions, perquè no podem assolir un nou tancament aquest 2022“, ha replicat Mas. Per tot això, han demanat un protocol definitiu per no haver de tornar a fer passes enrere una vegada hagi reobert el sector.

El govern elimina totes les restriccions, excepte l’oci nocturn

On sí que ja s’han pres decisions és en la resta de restriccions que hi havia vigents fins ara. De fet, el govern eliminarà a partir d’aquest divendres, 28 de gener, totes les mesures, excepte l’oci nocturn, que es reobrirà “en les properes setmanes”. Per tant, s’elimina la limitació de les reunions a 10 persones i les restriccions en els aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura.