MARTÍN BERASATEGUI xef "Ser inconformistas por naturaleza, no conformarnos con que las cosas salen bien, y luego pues disfrutar de la propiedad que nos lo pone todo y de los clientes que tenemos, que son los que nos hacen posible este viaje. // Tocar con los yemas de los dedos el cielo de la cocina y hay cosas que no se pueden contar. O te metes en mi pellejo y en el de Paolo o no me entiendes. Es lo más grande que te puede pasar como cocinero."

El restaurant Lasarte (c. Mallorca, 259), l’aposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui i capitanejat als fogons pel xef italià Paolo Casagrande, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Aquest és l’únic de tot l’estat i Portugal que s’incorpora a aquest club exclusiu. Barcelona s’uneix, doncs, a la llista de les ciutats que tenen restaurant guardonat amb la màxima categoria de la guia.

L’Àbac (av. Tibidabo, 1), de Jordi Cruz; l’Enoteca (Hotel Arts), de Paco Pérez, i el Moments (Hotel Mandarin Oriental),de Raül Balam, mantenen les dues estrelles Michelin, en una llista que en aquesta categoria es manté igual respecte a la de l’any passat amb l’excepció del salt del Lasarte.

Les novetats en la llista d’una estrella a Barcelona són els restaurants Céleri (ptge. Marimon, 5), de Xavier Pellicer, i el Xerta (c. Còrsega, 289), de Fran López.