22 anys després de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'Anella Olímpica es convertirà en un nou centre d'oci de la ciutat. El primer punt on s'actuarà és a l'Estadi Lluís Companys, que esdevindrà un parc temàtic dedicat a l'esport i la tecnologia. MAITE FANDOS, tinent d'alcalde Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. "Dóna solució a una instal·lació de difícil ús. No renunciem, evidentment, a fer grans compeitcions nternacionals en aquest estadi. I aquest projecte que avui us presentaran permet aquesta combinació." El projecte té com a objectiu que els visitants experimentin les sensacions dels esportistes professionals. Per fer-ho s'aprofitaran els nombrosos espais de l'estadi per muntar-hi activitats lúdiques i simuladors que permetran córrer amb grans mites de l'atletisme o practicar futbol imitant autèntics cracs mundials. FRANCESC MEDINA, director general del projecte Open Camp Europe "Amb l'himne del teu equip favorit, amb els àrbitres que et marquen fora de joc, drones que t'estan gravant, o sigui una covertura mediàtica individualitzada, quatre àrbitres per primera vegada, ojo del halcón..." En una segona fase prevista per a 2016, també es donarà ús a altres espais de l'Anella com el Palau Sant Jordi, el Museu Olímpic i de l'Esport i l'edifici de la facultat d'INEFC, que completaran els 95.000 metres quadrats de què consta el parc. El parc temàtic aportarà uns ingressos de 30 milions d'euros a l'Ajuntament. Les instal·lacions estaran obertes 230 dies a l'any i l'entrada general costarà 28 euros.

El parc és una iniciativa privada d’empreses catalanes i suposarà uns ingressos de 30 milions d’euros per a l’Ajuntament. S’espera la visita de més d’un milió i mig de visitants, que convertirien l’estadi en la segona atracció turística de la ciutat. El parc obrirà 230 dies a l’any i l’entrada general per a totes les atraccions costarà 28 euros, tot i que afirmen que es treballarà per intentar que els barcelonins paguin menys.

Entre les empreses col·laboradores en destaquen grans noms com Microsoft, TUI o Allianz. El contracte d’Open Camp amb l’Ajuntament és de cinc anys, i es calcula que la inversió inicial dels promotors serà de 20 milions d’euros i que es crearan 240 llocs de treball directes.

L’Open Camp serà compatible amb els grans esdeveniments esportius i musicals que s’organitzen a l’Estadi Olímpic. A més, entre els mesos de juliol i setembre, cada dia s’hi celebrarà un final de festa. Es preveu que el nou parc temàtic, declarat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme com el projecte turístic de mes alt valor estratègic a Espanya, comenci a funcionar a partir del juliol de 2015.