Més de 80 persones han presentat candidatura per participar en el futur espai de cotreball de la Clota. El districte d’Horta-Guinardó considera que, de moment, la iniciativa ja és un èxit fins i tot abans de començar. I és que encara s’està condicionant el local, ubicat a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya.

La Clota Cotreball està en marxa

Els baixos faran més de 300 metres quadrats, on hi hi haurà oficines, sales polivalents per fer-hi tallers de diferent tipus i una cuina. Era un espai municipal sense ús que s’anomenarà La Clota Cotreball. Les obres han d’estar enllestides al maig per posar-lo en marxa abans de l’estiu i l’Ajuntament espera que el projecte serveixi per dinamitzar aquest barri d’Horta-Guinardó, situat entre la Vall d’Hebron i el Carmel.

Es busquen emprenedors amb retorn

Paral·lelament a les obres ja s’estan recollint les propostes dels projectes que opten a formar part de l’espai. S’han rebut més d’una vuitantena d’iniciatives. A banda d’un projecte d’emprenedoria, els aspirants han de presentar una contraprestació per al barri. Per exemple, n’hi ha que proposen cursos i tallers a escoles o d’altres que pretenen ajudar les associacions i entitats de la zona en aspectes com la imatge gràfica. Es prioritzaran les propostes que millor responguin a les necessitats econòmiques del districte i els sol·licitants sabran si els seus projectes són seleccionats en els propers mesos.

La Clota Cotreball forma part del Pla de desenvolupament econòmic d’Horta-Guinardó amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica de qualitat, facilitar sinergies i incentivar l’emprenedoria. Les persones interessades a accedir a l’espai poden enviar un correu a laclotaespaicotreball@bcn.cat per presentar el seu projecte. Des d’aquesta adreça de correu els indicaran el procediment que cal seguir per completar la sol·licitud.