El turisme comença a agafar embranzida a Barcelona després de dos anys difícils per la pandèmia. En aquest context de recuperació, però, diverses entitats es mostren preocupades perquè consideren que des de l’àmbit polític s’està recuperant “un debat enquistat” entorn el turisme “amb una base negativa i poc constructiva”. En aquest sentit, reclamen que no es faci servir l’activitat turística com a una eina política.

Es tracta d’una petició que han fet a través d’un manifest signat per una vintena d’entitats, entre les quals, Barcelona Oberta, Amics de la Rambla o el Gremi d’Hotels de Barcelona. Destaquen que en els darrers dos anys “els rèdits positius de l’activitat vers la ciutat han aflorat plenament i han estat valorats com a indispensables“. Per aquest motiu consideren que revifar aquest debat de forma negativa només condueix “a la polarització, la crispació i a desvirtuar la nostra capacitat com a societat de treballar plegats de forma constructiva“, diuen.

Per tot això, les entitats apel·len a la responsabilitat de les formacions polítiques municipals “i a la seva capacitat de diàleg” amb l’objectiu d’evitar que es divideixi a la societat pel que fa a les valoracions sobre l’activitat turística a Barcelona.