Tot i que les mateixes fonts no han aclarit quantes ni quines empreses concretes s’han presentat al concurs, sí que han assegurat que el procediment continua endavant. Això, en espera que es resolgui el recurs presentat les dues grans companyies al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic de la Generalitat, que es preveu que es pronunciï en els propers dies. Les dues companyies no consideren adequat que, entre les clàusules del concurs anunciades al gener, s’exigeixi el compliment de la llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament.

Pel tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, si el recurs és desestimat i, per tant, s’avala el concurs municipal, “serà una escletxa important a l’oligopoli”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Asens ha dit també que esperen que altres ajuntaments i administracions prenguin mesures en la mateixa línia “perquè aquí el què hem fet és posar unes clàusules on s’exigeix bàsicament el compliment de la llei”.

Tot i que es preveu que es desencalli en els propers dies, el procés no pot tirar endavant fins que no es resolgui el recurs d’Endesa i Gas Natural. Si es dóna la raó a l’Ajuntament, les companyies que sí que s’han presentat al concurs es repartiran els tres lots en què es va dividir el concurs: dos de subministrament en baixa tensió i un per als subministraments en mitjana tensió. El contracte està valorat en 65 milions d’euros i és per a un període de dos anys, quan el consistori preveu poder posar en funcionament una companyia de subministrament elèctric propi.