Sensació agredolça entre els comerciants dels Encants de Sant Antoni que aquest divendres han pogut reobrir les parades. D’una banda, estan satisfets que, finalment, el Procicat els hagi permès reprendre l’activitat després de dues setmanes tancats. De l’altra, però, es queixen perquè tenen poca clientela.

Els comerciants creuen que darrere de la manca de clients hi ha la por als contagis, el confinament municipal que deixa al mercat sense clients de fora de Barcelona i el fet de no poder accedir directament al mercat de productes frescos, i viceversa. Tot i això, destaquen la solidaritat que han rebut dels veïns durant tots aquests mesos i són optimistes per continuar “aguantant”.

Noves mesures de seguretat

Els comerciants ha aplicat les mesures dictades pel Procicat i asseguren que el mercat és un espai segur. El president de l’Associació de Venedors dels Encants de Sant Antoni , Joan Mestre, destaca que d’un mercat n’han creat “vuit d’independents”, amb entrades i sortides pròpies. A més, l’espai té ventilació natural i s’ha incrementat sensiblement el personal de seguretat que hi treballa.

Des de l’Ajuntament, que és qui va fer arribar la petició de reobertura al Procicat, també celebren que el mercat recuperi l’activitat. La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, destaca que s’han implementat moltes mesures de seguretat i destaca que no tenia cap sentit que les parades del carrer estiguessin obertes i les de l’interior, tancades.

Una reixa tanca un dels perímetres dels Encants de Sant Antoni

Les parades dels Encants es van veure obligades a tancar quan van entrar en vigor les noves restriccions decretades per la Generalitat el 7 de gener. Aquestes mesures impedien obrir les botigues de més de 400 metres quadrats, i els Encants van entrar en aquesta categoria, sense poder perimetrar zones com havien fet anteriorment. Ara, el Procicat ha permès reprendre l’activitat aplicant algunes mesures de seguretat.