Segons el director general d’Áltima Serveis Funeraris SL, Josep Ventura, el fet que l’Ajuntament creï una empresa pública pel servei és “competència deslleial”, perquè considera que el consistori pot tenir més avantatges que els operadors privats. Des de l’altra empresa operadora a la ciutat, Mémora Serveis Funeraris SL també es mostren molestos perquè, afirmen, s’han canviat les regles del joc sense tenir en compte els agents implicats.

A més, les dues empreses alerten que la creació de la nova empresa pot comportar que comencin a sorgir operadors pirates i que també disminueixi la qualitat actual dels serveis.

El preu dels serveis funeraris, en dubte

Tant els responsables d’Áltima com de Mémora també han exposat que el preu mitjà real dels actuals serveis funeraris no es correspon amb el de l’informe de 2013 de l’OCU, la xifra mencionada per l’Ajuntament. Creuen que l’estudi, realitzat a través de trucades telefòniques, no és prou rigorós.

El director general d’Áltima també apunta que en la factura als usuaris del servei s’hi suma el preu del cementiri o la incineració, un cost per als clients que primerament ingressen les dues operadores, però després és pagat a l’Ajuntament, que és qui té el “monopoli” d’aquesta part del servei. Ventura aposta també per una reducció del preu del cementiri i la incineració si el consistori vol reduir l’import que es repercuteix als clients.