bus turístic barcelona sagrada família

L’empresa gestora del Bus Turístic de Barcelona atribueix els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a la caiguda del turisme. Aquest dimarts ha començat la vaga de tres dies dels 83 treballadors del Bus Turístic afectats per un ERTO, tots informadors. Demanen a l’empresa adjudicatària, MagmaCultura, que retiri l’expedient de regulació temporal d’ocupació perquè creuen que les explicacions donades no són certes. L’empresa, però, atribueix la reducció de la plantilla a la situació de pandèmia.

La reducció dràstica de visitants, quatre milions menys que el 2019, ha obligat que només estiguin en funcionament el 45 % dels autobusos turístics“, diu l’empresa gestora del Bus Turístic en un comunicat. Per aquest motiu, diu MagmaCultura, estan obligats a tenir menys treballadors i afegeixen que un cop torni la normalitat es podran tornar a contractar els treballadors en ERTO.

Negociació encallada

L’empresa afirma que ha tractat fins a l’últim moment d’arribar a un acord amb el comitè d’empresa i que els ha ofert feina a altres serveis de MagmaCultura com a alternativa. De fet, s’havia signat un preacord amb els representants del comitè de vaga, però segons els treballadors ha quedat en paper mullat. L’empresa ho contradiu: “MagmaCultura ha complert en tot moment els acords contractuals amb els treballadors. L’empresa continua oberta a continuar el procés de negociació per trobar la millor solució per a les dues parts”.