MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "La Xina recordem que avui és el segon mercat del món i, per tant, amb una gran capacitat de compra. Això vol dir que una plataforma situada a Barcelona en contacte amb els nostres empresaris, empresaris locals, empresaris de Catalunya, pot representar un augment, un increment important de les exportacions cap a la Xina."

Les exportacions es podran fer a través de dues empreses espanyoles amb seu a la capital catalana, Barcelona Development Business i Xianxing Spain, que treballaran conjuntament amb l’empresa governamental Chinalight. Aquesta companyia, la Corporació Nacional  d’Importació i Exportació d’Indústria Lleugera, s’ocupa de proveir la demanda de productes de marques occidentals al mercat xinès, sobretot alimentaris. Els productes es vendran en 2.000 punts de venda mitjançant la plataforma MIG España LEC (More Intelligent Goods España Lifestyle Experience Center), que està ubicada a la zona franca de prova de Xangai i és un punt de trobada entre els productes que s’exporten i els consumidors xinesos amb un nivell adquisitiu mig alt.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha afirmat que la Xina és “el segon mercat del món i, per tant, amb una gran capacitat de compra” i considera que aquesta plataforma pot suposar “un increment important de les exportacions” cap a l’Àsia. Aquest acord, a més, servirà per requilibrar la balança entre importacions i exportacions, ja que actualment Espanya importa molt més del que exporta.

El pacte per facilitar les exportacions reduirà els costos de transport i reduirà a zero els impostos que s’han de pagar quan s’exporten productes d’aquí. S’espera que més de 150 companyies d’arreu de l’estat se’n puguin beneficiar i només al gener ja s’han firmat acords amb 20 empreses.