Un a un els 12 emprenedors seleccionats han anat pujant a l'escenari. N'hi ha que encara són estudiants i d'altres que ja treballen, això sí, en sectors ben diferents. Però tot i tenir edats i perfils diversos, tenen un tret en comú: la creativitat i les ganes de tirar una idea endavant. Han estat seleccionats entre més d'un miler de candidats per participar en aquest Imagine 2012. XAVIER VERDAGUER, fundador d'Imagine Silicon Valley 2012 "Un cop l'any ens enportem a 12 persones a treballar a San Francisco, per quatre empreses reals, i generar idees que han de presentar davant de 300 inversors del Silicon Valley a final de mes." Els 12 han arribat fins aquí després de guanyar un concurs d'emprenedoria. MARTA ARGELAGÓS "Vaig pensar fer una xarxa social per a escoles i professors en què hi hagués intercanvi entre països, intercanvi entre els nens, és a dir, a través d'una videotrucada els nens es comuniquessin i s'expliquessin coses dels respectius països." JORDI VALLS "Em va semblar una proposta genial, no només perquè m'agrada molt el que es fa a la cosat oest, a la zona de Silicon Valley, des d'un punt de vista tecnològic, si no també per l'actitud que regna d'empendre i de perseguir els somnis..." A Silicon Valley treballaran en quatre projectes, un sobre les ciutats intel·ligents i la mobilitat. L'objectiu és tornar amb una idea convertida en negoci, però sobretot aprendre a arriscar.

És tracta d’un projecte de Xavier Verdaguer i impulsat per la Fundación Banesto. Es tracta d’un programa de creativitat destinat a potenciar, durant un mes, la innovació en diferents sectors. En total, s’han presentat un miler de candidats, tots guanyadors d’algún concurs d’emprenedoria.

Els 12 candidats, o “dreamers” (“somiadors”, en anglès), com són anomenats, viatjaran a Sant Francisco (els EUA), al Centre de Creativitat Imagine, per desenvolupar-hi els seus projectes creatius, la majoria, vinculats a la tecnologia i iniciatives socials. Treballaran en quatre grups de tres persones en quatre àmbits diferents: les ‘smart-cities’ o ciutats intel·ligents, com generar felicitat, un projecte social i la intel·ligència col·lectiva o com resoldre problemes a travès de les xarxes socials.

Aquesta és la segona edició d’Imagine 2012, que s’ha presentat a l’edifici Media-TIC, al 22@. El projecte ha estat presentat pel fundador del Museu d’Idees i Invents de Barcelona, Pep Torres.