La crisi és un problema a nivell mundial i com a tal necessita solucions globals. És per això que aquest any en la manifestació de l'1 de maig a part d'estar convocada de forma unitària per Comissions i la UGT també comptarà amb la presència de la Confederació Sindical Internacional. Volen deixar molt clar que ara no és moment de retallar la despesa pública dels estats, sinó d'apostar fort per garantir una ocupació de qualitat. Els sindicats han aprofitat per fer una crida a la participació en una manifestació que cau en dissabte i que es preveu poc concorreguda. Una manifestació que ha de servir, han dit, per demostrar que els treballadors no acceptaran una sortida de la crisi que comporti una retallada dels seus drets, sobretot pel que fa a abaratir l'acomiadament. Però a banda de les reivindicacions estrictament laborals, els sindicats pretenen que l'1 de maig serveixi al Govern per prendre nota de l'opinió dels treballadors. Preocupa el Tribunal Constitucional, diuen que els catalans no acceptaran mai una sentència que vingui d'un tribunal caducat. Per això insisteixen en la necessitat d'estendre la mà per aconseguir un pacte unitari en defensa de l'Estaut.

Les xifres d’ocupació també protagonitzaran la manifestació del Dia del Treballador. L’atur del primer trimestre superarà el 20%. La dada defintiva no la coneixerem fins divendres però una errada informàtica va mostrar ahir, durant unes hores, aquesta xifra al web de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Contra l’Europa del Capital se suma a la jornada
Sota el lema “Contra les retallades socials, cap a la vaga general”, la Campanya contra l’Europa del Capital ha fet una convocatòria per sumar-se a la manifestació de l’1 de maig.  Demanen un canvi radical en les polítiques econòmiques i que la crisi no la paguin els treballadors.