Ritme frenètic a les pastisseries per aconseguir les mones més preuades. Les figures de xocolata són les que tenen més sortida, amb els personatges de ‘La Patrulla Canina’, Ladybug, els trolls i les nines Gorjuss com a absoluts protagonistes. El gremi entoma la jornada amb la previsió de vendes més optimista dels darrers anys.

La major part dels clients que aquest dilluns han fet cua a les pastisseries han estat per recollir els pastissos que prèviament havien encarregat. A més, ahir molts previsors ja havien recollit les postres. Tot i això, també n’hi ha que no havien fet la feina prèvia i, acabats de tornar de les vacances de Setmana Santa, aquest diumenge al matí encara dubtaven de quina tria fer.

Les figures de xocolata són les més escollides, amb domini absolut dels personatges infantils de moda com la Patrulla Canina, Ladybug, els trolls i les nines Gorjuss. També tenen demanda les creacions inspirades en ‘Star Wars‘ i les figures del Barça, que any rere any copen les demandes a les pastisseries. Les de xocolata tenen un preu d’entre 50 i  60 euros la figura.

Tot i que guanyen terreny, les figures de xocolata no han desterrat encara al pastís més tradicional. Molts l’escullen per compartir els talls al dinar familiar d’aquest migdia. En aquest cas, els preus ronden entre els 25 i els 30 euros el pastís per a una família de quatre persones.

Una Pasqua optimista

Les vendes de mones, que creixen al voltant d’un 3 % any rere any, es comencen a acostar als nivells precrisi. El Gremi de Pastissers preveu vendre aquests dies més de 700.000 mones aquests dies, una xifra que fa només cinc anys es rebaixava a 600.000. A la demarcació de Barcelona, per primera vegada, es preveu assolir un rècord de vendes de 480.000 pastissos.