Des de mitjan juliol, els comerços dels 17 barris que es consideren més turístics de la ciutat han pogut obrir els diumenges. Durant aquest període la resposta ha estat diversa i, mentre que les grans cadenes i els establiments d’eixos com el passeig de Gràcia han optat majoritàriament per obrir, en altres zones hi ha hagut molts petits comerços que han mantingut la persiana abaixada.

Segons Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta, l’horari d’obertura restringit entre les 10 del matí i les sis de la tarda és “totalment anticomercial” ja que no s’adequa als costums dels clients. Jené afegeix que han hagut de viure  “l’espectacle d’haver de treure els turistes de les nostres botigues i abaixar les persianes quan més demanda tenim”.

El debat i la divisió d’opinions ha acompanyat aquesta mesura que ja es va aplicar l’any passat. De fet, el 2014 només un de cada quatre establiments que ho podien fer van obrir els diumenges d’estiu. Des del consistori ja es va anunciar que aquesta tardor s’obrirà un procés participatiu per debatre amb els comerciants la conveniència o no de mantenir aquesta regulació i decidir què es farà l’estiu de 2016.