En plena temporada de calçots els comerciants estan satisfets amb les vendes fetes fins ara i preveuen arribar als 12 milions de calçots, un 5% més que l'any passat. La majoria són de proximitat, que provenen de les comarques de Tarragona i de Barcelona. XAVIER MATEU, majorista de calçots 0:56 "Venem calçots quan és la temporada, cada vegada és més llarga, comença a l'octubre, abans era al novembre, i ara acaba cap a l'abril, Cada any se'n venen més de calçots, és una cosa que fins i tot amb la crisi ha anat en augment, és un dia que amb la família, amb 15 euros, mengen, beuen i estan tots junts, és una cosa econòmica, cada any va a més." Cada vegada se'n venen més, però no sempre tenen la mateixa qualitat. Això és a causa del temps que va haver-hi a l'octubre i al novembre, moment de collir-los, però sobretot perquè cada vegada s'intenta allargar més la temporada i això repercuteix en la qualitat del producte. XAVIER MATEU, majorista de calçots 04:10 "No arriba a la qualitat que havia de ser el calçot, la que s'esperava. En volum si que hi haurà més volum però la qualitat ara mateix hi ha molt calçot que no arriba a la categoria que hauria de ser. És més finet, més retorçat, el calçot hauria de ser recte." Tot i això, la temporada serà bona per als comerciants i també per als restauradors. NARCÍS CUARTERO, restaurant Molí de l'Os 16.15 "Ara cobrim un forat bastant gros amb la temporada dels calçots perquè no hi ha altres coses amb aquest temps que fa, ara és temps de calçotades." La temporada de calçots es podrà allargar, com a molt, fins passat Setmana Santa.

Cada vegada s’intenta allargar més la temporada de calçots. Això fa que augmentin les vendes però també té una conseqüència directa en la qualitat del producte. Enguany, a més, el temps que va fer als mesos d’octubre i novembre, època en què es recullen, també n’ha afectat les propietats. Segons Xavier Mateu, majorista de Mercabarna, aquest 2015 “el calçot és més finet i retorçat, quan hauria de ser recte”. Amb tot, els comerciants estan contents amb la caixa feta fins ara i esperen augmentar-la un 5% respecte a l’obtinguda de l’any passat. El calçot que més es ven és el de proximitat, sobretot de les comarques de Tarragona i Barcelona. També n’estan satisfets els restauradors, ja que les calçotades cada cop tenen més tirada i “omplen un buit”. No hi ha, amb aquest temps gèlid, altres aliments que puguin rivalitzar a taula.