A partir de demà tots aquests cartells de descomptes estaran als aparadors de les botigues i a les etiquetes dels productes. Ahir a última hora es va fer el canvi de preus perquè tot estigui a punt per a l'inici de la campanya de rebaixes. JOAN PAVÍA, gerent de les botigues Falgar "Hem començat a etiquetar i posar el producte a punt per al dia 7." Tot i que ja fa dies que en molts comerços fan promocions, l'inici oficial de les rebaixes serà demà i alguns productes podran arribar al 70% de descompte. Els botiguers són optimistes. Auguren una campanya més animada que la de l'any passat i en què cada català es gastarà 10 euros més que fa un any. EMILIANO MAROTO, secretari general adjunt de la Confederació de Comerç de Catalunya "Estarem al voltant d'una facturació de 800 milions d'euros, que suposa un 4 o un 5% més respecte a l'any passat. La despesa mitjana per habitant serà de 90 o 100 euros. Si es poden complir aquestes previsions, que creiem que sí, seran unes rebaixes totalment satisfactòries." El 80% de la despesa dels catalans se centrarà en la compra de moda i complements. La resta es destinarà, sobretot, a l'equipament per a la llar i els electrodomèstics.

Els botiguers auguren que les rebaixes que comencen el dia 7 seran millors que les de l’any passat. Les associacions de comerciants de Catalunya confien a augmentar les vendes en un 3%, gràcies a uns descomptes que oscil·laran entre el 30 i el 50% i que en alguns productes podran arribar al 70%. Si les previsions es compleixen serviran per continuar l’augment de vendes que ja s’ha viscut amb la campanya de Nadal, que segons la Confederació de Comerç de Catalunya ha funcionat bé.

Segons les previsions, cada català es gastarà uns 100 euros per les rebaixes, és a dir, uns 10 euros més que l’any passat. En vuit de cada 10 casos la despesa es destinarà a la compra de moda i complements. La resta se centrarà en l’equipament per a la llar i els electrodomèstics.

Tot i que l’inici de la campanya és el dia 7, aquest any ja s’han pogut veure cartells amb descomptes i promocions des de fa setmanes. Molts comerços han optat per avançar la campanya de rebaixes aprofitant el buit legal que hi ha actualment sobre aquesta qüestió, ja que la llei catalana d’horaris comercials està suspesa i, per tant, es pot aplicar el decret espanyol, que és menys restrictiu.