En aquesta oficina hi ha hagut peticions d'informació però s'han subscrit pocs bons. És només un cas concret d'un primer dia en què algunes entitats encara no disposaven de fulls informatius oficials per exposar-ne les característiques als clients. La Generalitat posa en circulació 1.890 milions d'euros, ampliables a 2.500. Els destinataris podran adquirir els bons per un import mínim de 1.000 euros i amb un màxim de 2 milions. Al cap d'un any, rebran un interès del 4,75%. MARTÍ SISTACH "Si una entitat financera, que és qui els pot comprar, no ho fa, doncs jo no en penso comprar cap". JOAN DE ARÓN "El govern és el govern, el 4% és el 4%, però no tinc ni mil euros per un comprar un sol bon". Pels experts, aquesta és l'única solució que li quedava a la Generalitat per eixugar el deute. JOSEP COMAJUNCOSA, professor d'ESADE "Tenim un finanáment precari de tot el que és el tema de les comunitats autònomesamb la qual cosa inclus en circumstàncies normals els governs de la generalitat tenen problemes per cobrir les seves despeses perquè hi ha un infrafinançament respecte al que hi hauria d'haver". Una vintena d'entitats financeres comercialitzaran els bons, i podran tenir una comissió de fins al 3%. La Caixa és qui més implicada està en l'emissió amb 500 milions. La segueix Catalunya Caixa, amb 490 i el Banc Sabadell amb 185. L'oposició ha reiterat avui que l'emissió de bons és l'exemple d'una Generalitat endeutada, mentre que des del govern asseguren que és una operació normal i atractiva. ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del PPC "Jo nocompraré bons perquè no tinc diners i liquidesa per poder-los comprar. La veritat, tinc la hipoteca i molts pagaments per fer". El període de subscripció de bons s'acabarà el 12 de novembre.

La Generalitat posa en circulació els bons per un valor de 1.890 milions d’euros, ampliables a 2.500, amb l’objectiu de finançar el deute de la institució. Els bons donaran un interés fix anual del 4,75%.  El període de subscripció comença el 22 d’octubre i s’acaba el 12 de novembre.

Les entitats financeres que col·laboren amb la Generalitat rebran una comissió de fins al 3% per la col·locació dels bons. La Caixa serà l’entitat que més en comercialitzarà (500 milions), seguida de CatalunyaCaixa (490) i Banc Sabadell (185). També participen entitats estrangeres com el Deutsche Bank o Fibank.

Comparteix a: