Les males xifres que arrossega el sector hoteler arran de la crisi empitjoren cada vegada més. La previsió per a aquesta Setmana Santa és d'entre 10 i 12 punts menys respecte a 2012. L'any passat l'ocupació va ser del 82%, una xifra que aquest any caurà fins al 70, i fins i tot pot baixar més als hotels més allunyats del centre. Aquesta situació ha capgirat el perfil del turista que visitava la ciutat aquestes dates. JORDI CLOS, president del Gremi d'Hotels de Barcelona "Habitualment el que passava les altres Setmanes Santes és que teníem una ocupació més alta en hotels de tres estrelles, i ara els de quatre i cinc estrelles estan en una ocupació sensiblement superior. Això vol dir que hi ha més presència del públic internacional i disminueix el públic nacional." Una tendència que es nota clarament al carrer. Els turistes de l'altra banda de l'Atlàntic, sobretot, visiten cada vegada més Barcelona i, fins i tot, repeteixen. SUSAN SEDILLO "Ja havíem visitat Barcelona, i segur que hi tornarem." LORENA MEDINA "Vamos a estar dos días porque tenemos mucha prisa. Queremos ver el resto de España y tenemos ganas de bajar al sur." Els turistes nacionals, en canvi, busquen cada vegada més les ofertes. DIEGO CABALLERO "Las ofertas son baratas, salen por 60 euros al día. Si te las pillas por Internet no tiene porque no permitírselo la mayoría de la gente." NÚRIA PUJADAS "La caiguda de reserves per a aquesta setmana no l'ha notat només el Gremi d'Hotels. Les agències de viatges també la noten i la xifren en un 5% menys de reserves. Ho atribueixen sobretot al canvi en el calendari, que s'ha avançat, i a l'aturada del consum nacional." Malgrat les males previsions, la Setmana Santa obre ja les portes a la temporada d'estiu, l'època més forta pel que fa a l'ocupació. Per això tant els hotelers com les agències de viatges hi tenen totes les esperances posades.

El sector hoteler de Barcelona ha esquivat la crisi en els darrers anys, però ara sembla que ja no se’n salven. El president del Gremi d’Hotelers, Jordi Clos, ha explicat que la previsió per a aquestes vacances de Setmana Santa és entre un 10 i un 12% inferior a l’any passat i que, fins i tot, els hotels més allunyats del centre poden patir una caiguda més important.

Menys turistes espanyols

Els turistes internacionals, que s’allotgen en molts casos en els establiments de quatre i cinc estrelles, salven aquests dies. En canvi el públic nacional, més afectat per la crisi econòmica, ha disminuït. Els hotelers ho han notat de seguida perquè han vist com queien les reserves en els allotjaments de tres estrelles, bàsicament ocupats per aquest perfil de públic.