Les obres del nou centre logístic van començar el juliol del 2016 i ja estan força avançades. Ho han pogut comprovar aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor.  La data triada del 4 d’octubre no és casual. La companyia vol estar preparada per poder atendre l’increment de la demanda arreu d’Europa que genera la campanya de Nadal.

El nou edifici té una superfície de 63.000 m2, l’equivalent a vuit camps de futbol, i donarà feina a més de 1.500 persones en els propers tres anys. Això converteix aquesta operació en la primera inversió en termes de creació d’ocupació que s’ha fet a Catalunya els últims cinc anys. El procés de selecció començarà al maig i l’alcalde del Prat ha anunciat que es farà en col·laboració amb l’ajuntament d’aquesta localitat.

Amazon aposta per Barcelona

Barcelona era la primera opció dels responsables d’Amazon quan van decidir obrir el seu primer centre logístic a Espanya. Les dificultats a l’hora de trobar un terreny adient, però, van fer que finalment es decantessin per un solar a San Fernando de Henares, on el 2012 van començar a operar.

Actualment, Amazon disposa de dues instal·lacions a Catalunya: una a Barcelona, dedicada a Prime Now, un servei de lliuraments ultraràpids en hores per a clients d’Amazon Premium de l’àrea metropolitana, i l’altre a Castellbisbal, que dona servei als clients d’Amazon Pantry (productes d’alimentació) del sud d’Europa. En total, la companyia té 29 centres logístics al continent europeu, especialment al Regne Unit, Alemanya i França.