Al Mercat del Ninot li queda poc temps d'obres, obrirà les portes d'aquí a un mes. Amb aquest seran un total de vuit els mercats municipals que s'han remodelat en aquest mandat. El dels Encants, la Guineueta, Provençals, Sants, Sant Martí, el Guinardó i la Boqueria. Aquests treballs han suposat una inversió de 133 milions d'euros. Una dels projectes més importants, però, és la del Mercat de Sant Antoni, i encara dura. Tot just ara s'ha aprovat la licitació de la tercera i última fase de les obres, amb un cost de 29 milions d'euros. S'inaugurarà el 2017. I acabant el mandat s'han desencallat dues remodelacions. " El projecte del nou Mercat del Bon Pastor es van adjudicar el 2013 però no serà fins al següent mandat que es començaran les obres. Per això, els paradistes encara hauran d'estar un temps més en aquestes instal·lacions." Es tractava d'una ubicació temporal per a uns cinc anys i ja en fa quasi set. FELISA BALSERA, paradista del Mercat del Bon Pastor "Ja en tenim ganes perquè aquí estem massa retirats del centre del barri i aquí hi ha molta gent gran que és la que ve a comprar al mercat i li fa mandra o li fan mal les cames." El Mercat de la Vall d'Hebron ha vist també com s'hi ha posat fil a l'agulla. En breu ja s'hi faran millores al magatzem i es començarà la redistribució de les parades en espera que, segurament al novembre, es faci la requalificació del terreny per poder començar els treballs exteriors. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "Ja tenim el projecte executiu redactat i aprovat i faríem petites intervencions a l'espera d'unes modificaicions del Pla General Metropilita necessaries pel desenvolupament global del projecte." La reforma inclou la instal·lació d'un supermercat de 1.500 metres quadrats. NÚRIA PEDRO, portaveu de la Junta de paradistes del Mercat de la Vall d'Hebron "Estem molt contents, en fem una valoració extraordinària perquè era un tema encallat des del 2008." I el mandat també acabarà amb la redacció dels avantporjectes per a 3 mercats més. POSPO El de la remodelació parcial de Sant Andreu. Un projecte de millores per al Mercat de Galvany. I un altre per a la reforma completa del Mercat de l'Abaceria, que ja té el 50% de les parades tancades, i que s'haurà de traslladar a una carpa provisional quan comencin els treballs el proper mandat.

Els paradistes del Mercat del Bon Pastor estan instal·lats en una carpa que havia de ser per a cinc anys i en fa ja set. Ara l’Ajuntament assegura que les obres de construcció del nou recinte es faran durant el proper mandat. Els comerciants agraeixen que així sigui perquè d’aquesta manera tornaran a estar situats a prop del centre del barri i creuen que podran recuperar les vendes d’abans del trasllat a una instal·lació provisional. Aquest és un dels projectes que s’ha desencallat.

L’altre és el del Mercat de la Vall d’Hebron, on aviat començaran millores a l’interior. El regidor de Comerç, Consum i Turisme, Raimond Blasi, ha dit que se’n faran a la zona del magatzem i que també es reubicaran les parades de dintre. Està previst, a més, posar-hi un supermercat, que ocuparà 1.5.00 metres quadrats. Perquè això sigui possible s’hauran de fer obres exteriors, però per tirar-les endavant cal canviar la qualificació de part dels terrenys en els quals es troba el mercat, i modificar, per tant, el Pla General Metropolità. La Junta de Comerciants creu que podria ser realitat al novembre.

Les obres al Mercat del Ninot ja estan, en canvi, pràcticament enllestides. Obrirà les portes completament renovat a finals d’abril. Amb aquests són vuit els mercats que s’han remodelat entre el 2011 i el 2015: Encants, Guineueta, Provençals, Sants, Sant Martí, el Guinardó i la Boqueria. En total, han suposat una inversió de 133 milions d’euros.

El Mercat de Sant Antoni, un dels projectes més ambiciosos, encara la tercera fase de les obres, que tenen un cost de 29 milions d’euros. Es preveu que estigui acabat el 2017. I amb el final del mandat es deixaran enllestits els avantprojectes per a tres mercats més: reforma parcial al Mercat de Sant Andreu, millores al de Galvany, a Sant Gervasi, i remodelació integral del Mercat de l’Abaceria, a Gràcia. Aquest últim, que té avui un 50% de parades buides, s’haurà de traslladar a una carpa provisional quan s’iniciïn els treballs.