L’eix comercial Barna Centre ha fet entrega dels premis Rosa de Plata aquest dilluns a les millors iniciatives comercials de l’any. En la distinció de persones o entitats, ha premiat el Gran Teatre del Liceu i la Generalitat de Catalunya.

El guardó a la millor remodelació se l’han endut, per unanimitat, dos establiments: la botiga de minerals Vives de la Cortada, del carrer del Call, 24, i l’Intimissimi de l’avinguda del Portal de l’Àngel.  De l’històric negoci majorista se n’ha destacat “l’acurada reforma per modernitzar l’espai” i aconseguir “reposicionar el valor del seu producte fent-lo atractiu a un nou client”. La reforma “integral i sostenible recuperant elements arquitectònics anteriors” de la botiga de roba també ha merescut la distinció del jurat.

Pel que fa a la millor iniciativa comercial de nova implantació, Lluís Manuel Sabateria s’ha endut el guardó per haver implantat un nou “model de negoci, reinterpretant la necessitat del seu client potencial”. A més, l’empresa d’origen holandès Hemadel carrer de la Portaferrissa, 16, ha rebut el premi per l’atracció de públic “familiar” i el seguiment de pautes de contractació “ètics i integradors”.

Un dels grans protagonistes de l’acte ha estat Manel Gràcia, president del carrer de Jaume I, que aquest any s’ha jubilat de la seva llarga trajectòria a Salas Llibreteria.