Una vintena d’entitats del Guinardó han participat en l’elaboració d’un estudi de la situació actual del comerç al barri, amb la intenció d’implementar un pla de dinamització de les botigues i establiments de la zona. Les obres de reforma del Mercat del Guinardó han condicionat la situació del comerç del barri, que ha vist com tancaven considerables botigues. Un cop finalitzades les obres el consistori i comerciants volen dinamitzar de nou l’espai.

A demanda dels comerciants de la zona, l’Ajuntament vol dinamitzar el comerç del Guinardó. Abans d’executar el pla de dinamització comercial però, el consistori ha encarregat un estudi per tenir una diagnosi de la situació. Se’n desprenen dades interessants. Per exemple que els locals comercials tancats doblen els oberts. Quelcom poc habitual en un barri amb una renda per càpita superior a la mitjana de Barcelona i que ha experimentat un creixement en el nombre d’habitants en els darrers anys.

Segons l’anàlisi, una de les causes de la manca de botigues actual són les obres de reforma del Mercat del Guinardó i l’illa d’equipaments que es va construir alhora. Van acumular dos anys de retard i van contribuir a ofegar el comerç de l’entorn. Ara bé, un cop finalitzades, brinden una sèrie d’oportunitats que es poden aprofitar. Per exemple, establir sinergies amb els nous equipaments i les entitats existents. Pels comerciants també serà important fer reformes urbanístiques que afavoreixin l’activitat comercial, com per exemple la pacificació de carrers.