En aquest sentit, Casals ha explicat que “la meitat dels 16 milions de turistes que dormen cada any a Barcelona ho fan en hotels“, mentre que, dels altres vuit milions, “la meitat dormen en apartaments turístics regulats i l’altra meitat no se sap on dormen“.

Fent càlculs, per tant, segons el director del Gremi d’Hotels de Barcelona, “si eliminéssim els 10.000 pisos turístics il·legals que hi ha a la ciutat, ens trobaríem que ens visitarien uns quatre milions menys de persones a l’any“, cosa que ha insinuat que faria baixar la pressió turística que denuncien els veïns de determinades zones i que, darrerament, ha donat peu al que s’ha anomenat “turismofòbia“. Sense la competència deslleial d’aquests allotjaments il·legals, ha dit Casals, “tindríem molta capacitat de creixement tots els establiments reglats“.

L’hotel de les Drassanes

Manel Casals també s’ha manifestat clarament en favor del projecte de construcció d’un hotel de luxe a la zona de les Drassanes, al Raval, que està aturat des de fa un mes per les presumptes irregularitats denunciades pels veïns i investigades per la Fiscalia Anticorrupció. Segons el director del Gremi d’Hotels, “és un projecte que s’ha fet molt ben fet i no s’està donant la llicència perquè algú no vol que se li doni, però legalment se li ha de donar”.

En aquesta mateixa línia, Casals ha dit que “s’està actuant de manera incorrecta amb aquesta cadena hotelera, que ha fet altres projectes molt interessants per a la ciutat”, i ha afegit: “Espero que l’Administració acabi complint la legalitat i li donin la llicència ben aviat.

Escolteu-ho aquí: