L’executiu ha presentat a la Taula per l’Ocupació, en presència d’una cinquantena d’agents socials i econòmics, l’anomenada Estratègia per l’Ocupació de Barcelona, que es fixa com a prioritat, segons Gerardo Pisarello, “la lluita contra la precarietat i les desigualtats”. El primer tinent d’alcalde ha dit que la Taula ha de servir per crear un nou “pacte social” i ha assenyalat la “proximitat i la territorialització” com a eixos bàsics. “Hem d’anar a buscar els aturats i acompanyar-los”, ha dit Pisarello, que ha afegit que “els districtes més vulnerables segurament seran els primers amb oficina local d’ocupació”.

El primer tinent d’alcalde no ha posat calendari per implantar el salari mínim de ciutat, però ha assegurat que la qüestió s’ha posat a debat a la Taula i que el govern municipal la vol “reactivar en clau de ciutat i metropolitana”. Pisarello ha explicat que els diversos agents presents a la Taula han mostrat “molt bona actitud” i que l’executiu presentarà properament estudis sobre la implantació d’aquest salari mínim. El primer tinent d’alcalde ha dit que la Taula per l’Ocupació s’ha ampliat respecte la que hi havia en el mandat anterior amb la presència d’empreses de l’economia cooperativa i el tercer sector.

CiU acusa el govern de “perdre el temps”

La regidora de CiU Sònia Recasens ha retret al govern que segueixi “fent-se fotos” i ha recordat que ja hi havia una Taula creada en el mandat anterior. “El problema que té l’alcaldessa és que la Taula es deia Barcelona Creixement i justament el que postula l’alcaldessa i el que defensa és el decreixement”, ha sentenciat. Recasens ha afirmat que el salari mínim i la descentralització de Barcelona Activa ja es va deixar preparat en el mandat anterior i ha acusat l’executiu d’Ada Colau de no tenir model ni rumb.