JOSEP ANTON LLOPART, director del Festival de la Infància "Ens hem atrevit a fer el salt amb els adolescents i joves i inaugurem l'XD Young Fest, el festival d'oci i experiències multimèdia, que enguany se celebrarà per primera vegada i coincidint de ple amb el Festival de la Infància. Hem agrupat les aficions que els adolescents més els agrada. Estem parlant dels esports extrems, les tecnologies, el 'gaming', tot el col·lectiu del YouTube, i les experiències multimèdia en general, amb música i noves tendències urbanes. L'XD està pensat per als joves, per venir a gaudir del festival entre amics. Hem dissenyat que cada part sigui afí a cada perfil d'adolescent, a cada vocació o afició. És per venir amb colla i cadascú de la seva activitat preferida."

“Ens volem apropar al col·lectiu més jove”, ha afirmat Llopart en referència a la creació d’una fira destinada als adolescents que hi haurà en paral·lel amb el Festival de la Infància. L‘XD Young Fest està pensat per als nois d’entre 12 i 18 anys i per “venir en colla”. S’habilitaran diversos espais per practicar esports extrems com bicitrial, àrees de monopatí de fins a 4.000 metres quadrats, circuit de karts elèctrics i tir olímpic, entre altres modalitats. Els qui practiquin el patinatge amb monopatí tindran l’oportunitat de veure exhibicions, participar de classes amb monitors i guanyar concursos. També els atrevits amb la pràctica del BMX tindran classes, competicions i podran aprendre trucs. L’organització preveu que passin pel nou festival unes 20.000 persones. També es podran viure experiències virtuals, com conduir cotxes amb la ment, simuladors de F1 i experiències en realitat virtual.

El tradicional certamen dedicat als més petits, el Festival de la Infància, tindrà com a novetat una àrea tecnològica, amb un cinema en tres dimensions, espai de robòtica i també d’aplicacions mòbils. El festival mantindrà les activitats clàssiques com els tallers de joguines i els espectacles infantils amb pallassos i titelles. El torneig del Molinet de bàsquet es tornarà a celebrar, després d’anys d’absència a la fira.