ENRIC LACALLE, president del Barcelona Meeting Point "La bona notícia és que l'Ajuntament de Barcelona fa una sessió on explicarà la seva política d'habitatge." JORDI CORNET, delegat del Consorci de la Zona Franca "A Barcelona el creixement se centrarà en el barri de la Marina, el Consorci té la intenció de ser l'operador que dirigim i ajudem a desenvolupar aquest barri. Òbviament això no es pot fer sense l'Ajuntament."

El Consorci de la Zona Franca es compromet a fer pisos socials al barri de la Marina del Prat Vermell i Sant Andreu. Ho ha anunciat en la presentació del saló immobiliari Barcelona Meeting Point, en què ha reiterat l’aposta per la construcció de pisos en aquestes zones. Al barri de la Marina (on ja s’estan portant a terme alguns projectes d’urbanització) hi ha la intenció d’edificar-ne 1.390, 660 dels quals serien habitatge protegit. De fet, segons el delegat del Consorci, Jordi Cornet, en aquesta edició de la fira Barcelona Meeting Point ja es posaran a la venda 68 habitatges, els primers que s’han edificat en aquesta zona, una cinquantena dels quals són protegits. Es troben al carrer de Cal Cisó, i es vendran per un preu de sortida de 117.000 euros.

“A Barcelona el creixement se centrarà en el barri de la Marina, el Consorci té la intenció de ser l’operador que dirigim i ajudem a desenvolupar aquest barri. Òbviament això no es pot fer sense l’Ajuntament”, ha reconegut Cornet, que diu que les converses amb el consistori estan obertes i que hi ha entesa per les dues parts: “Volem més habitatge protegit i que es generi riquesa a la ciutat de Barcelona, en això estem d’acord”, ha conclòs el delegat del Consorci. De fet, des de la fira veuen com un gest d’apropament el fet que l’Ajuntament organitzi una sessió per explicar la seva política d’habitatge als professionals i inversors interesssats.

El Consorci vol desencallar la construcció de pisos a les casernes de Sant Andreu

Jordi Cornet s’ha mostrat més prudent pel que fa a la construcció de mig miler de pisos a les casernes de Sant Andreu. Reconeix que és un espai en què cal negociar amb el consistori els usos i també els espais que es destinen a equipaments, però torna a insistir en l’interès del Consorci per aquest espai. En aquest cas afirma que estarien interessats a construir un total de 500 pisos, 380 dels quals serien públics i 120 protegits. “Les qüestions urbanístiques mai no són ràpides i s’han de negociar”, ha conclòs Cornet, que es mostra confiat a poder tirar endavant els projectes als dos districtes. En total, amb els pisos de la Marina i els de Sant Andreu, l’objectiu del Consorci és edificar 1.890 habitatges a la ciutat de Barcelona a mig termini.